Jag skriver i Expressen med Ulf Kristersson

Jag och Ulf Kristersson svarar i dag Ardalan Shekarabi och Tomas Eneroth i Expressen. De kommer med ogrundade påståenden om Moderaternas inställning till krav vi offentlig upphandling och de inser inte de allvarliga konsekvenserna för deras egna förslag.

 

Vi ska inte tillåta att skattepengar går till oseriösa företag som konkurrerar med otillåtna metoder och det finns mer att göra inom upphandlingsområdet. De brister som finns måste åtgärdas, bland annat genom bättre upphandlingsstöd och ökad kunskap hos upphandlande myndigheter. Det ska löna sig att vara ett seriöst företag med goda villkor, oavsett om man har ett formellt kollektivavtal eller inte. Regeringens förslag kommer att diskriminera små företag och gynna stora, diskriminera svenska företag och gynna utländska. Det kan inte vara målet för en svensk regering.

Print Friendly