Carolin Dahlman: ”Hellre låg lön än bidrag”

Carolin Dahlman skriver om min debatt med Annelie Karlsson (S) på ledarplats:

I en debatt mellan de båda skånska riksdagsledamöterna Maria Malmer Stenegard (M) och Annelie Karlsson (S) framgick det tydligt hur Socialdemokraterna hellre lever i en vision än i verkligheten. Och att detta kan ge Sverige djupa sår.

Karlsson menade:”Jag är inte beredd att säga att vi ska sänka löner. Människor som kommer till oss eller ungdomar som inte har tillräcklig kraft för att komma in på arbetsmarknaden behöver någonstans att bo, ska kunna teckna hyresavtal, kunna låna pengar till sin första bil eller vad man drömmer om. Dumpade löner innebär ökade skillnader i samhället och det är jag inte ett dugg intresserad av. Människor ska kunna leva goda liv och försörja sig. Det är så vi har ett samhälle som håller ihop” (4/1).

Det vore naturligtvis bra om man kunde svinga sitt trollspö och så blir världen lika fin som man önskar. Men hennes kommentar liknar den som Marie Antoinette sägs ha gett de brödlösa, hungrande: ”kan de inte äta bakelser i stället?”.

 

Här kan du läsa hela ledaren.

Print Friendly