Artikel i Kristianstadsbladet, regelförenklingar och konsumentfrågor

I morse deltog jag i ett spännande och angeläget seminarium arrangerat av Näringslivets regelnämnd, NNR, om behovet av minskat regelkrångel. En av talarna var Helena Johnsson, ordförande för LRF. Hon tog specifikt upp den tuffa situationen för Sveriges mjölkbönder som med nuvarande turbulens på världsmarknaden lider extra mycket av tuff beskattning och regelbörda.

nnr

 

 

 

 

 

 

Just denna fråga skiver jag om i dagens Kristianstadsbladet tillsammans med kollegan Åsa Coenraads och europaparlamentariker Anna Maria Corazza Bildt.

Under eftermiddagen träffade jag en medarbetare vid Finansinspektionens konsumentavdelning. Vi diskuterade aktuella konsumentfrågor på finansmarknaden och vilka problem man skulle behöva komma tillrätta med. Däremellan hade jag möte med moderatkollegorna i finansutskottet. Och än är dagen inte slut! Snart votering och sedan kurs för att ta jägarexamen.

 

Print Friendly