Folkpartiet vid våra köksbord

Folkpartiets partistyrelse har sagt ja till ett krav på ytterligare en så kallad pappamånad. Det skulle innebära tre månader som är öronmärkta för respektive förälder.

Personligen tycker jag att det är bra för barn att vara hemma med båda föräldrarna. Jag och min man har försökt att ordna det så att båda har varit hemma med barnen under längre perioder.

Men vad jag tycker ska och bör inte bli politik. Min modell kanske inte är den andres modell. Och även om den är det så kanske den – av en eller annan anledning – inte funkar för den andre.

Jag tror heller inte att man ska stirra sig blind på antalet uttagna föräldradagar. Man kan vara hemma halvtid var och ändå välja att den ene tar ut fyra eller fem föräldrapenningdagar och den andre inga alls. Då blir statistiken grovt missvisande. Den som driver eget kanske inte tar ut en enda föräldrapenningdag men kanske ändå kan planera sitt arbete så att han eller hon kan vara mycket med barnet ändå.

Välvilliga politiker kan göra mycket skada. Låt planeringen av föräldrapenninguttaget stanna vid köksbordet. Och duka inte en lagstadgad plats åt politiker som inte känner familjen.

Print Friendly

En reaktion på “Folkpartiet vid våra köksbord

Kommentarer inaktiverade.