Jag träffade en frisör

I veckan träffade jag en frisör som drivit eget företag i närmare tio år. Nu skulle hon gifta sig och funderade på att skaffa barn. Men eftersom reglerna kring föräldrapenning för företagare är så knepiga och eftersom det ställs så höga krav, har hon nu bestämt sig för att avveckla sitt företag. I stället ska hon bli anställd av en annan frisör. 

Som förälder vet jag hur knepigt systemet är när man är anställd. Det får inte vara så. Och regelverk får aldrig vara så svåra att de leder till att

erfarna företagare väljer att lägga av med sin verksamet.

Jag vill se ett betydligt enklare föräldraförsäkringssystem för alla. Mer schabloniserat och med färre möjligheter att trixa. För föräldrarnas men också för arbetsgivarnas skull.

Print Friendly

2 reaktion på “Jag träffade en frisör

Kommentarer inaktiverade.