Debatt om gårdsförsäljning av alkoholdrycker

För ett tag sedan skrev jag en debattartikel om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker i Kristianstadsbladet.

Magnus Ehrencrona, miljöpartistisk riksdagsledamot, svarade på min debattartikel. Han påstod, helt felaktigt, att den utredning som regeringen tillsatt kommit fram till att en lagändring skulle innebära 2,3 miljoner fler sjukdagar om året i Sverige. Detta är ren lögn.

I lördagens tidning publicerades mitt svar, ”Det duger inte med skrämseltaktik”. Av mitt svar framgår att Ehrencronas uppgifter är felaktiga. Utredningen bedömde nämligen att ”om man inför utredningens modell för gårdsförsäljning kommer det inte att leda till några negativa konsekvenser för folkhälsan av betydelse” (SOU 2010:98 sidan 118).

Det hade varit klädsamt om Ehrencrona höll sig till sanningen.

Print Friendly

Kommentera